Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet

Huddinge AIS Friidrott

Huddinge AIS friidrott


Index

Startsidan

Kultur&Fritidsnämnden bordlade beslut om Storängshallen!

Vid Kultur & fritidsnämndens möte på tisdagskvällen togs beslut om att avvakta ytterligare en tid för att kunna finna ekonomiska alternativ och funktionella lösningar, som bättre kan tillgodose våra önskemål om en friidrottsanpassad sporthall. Trots den försening det kan innebära för start av hallbygget, kunde Kultur & fritidsnämnden enas om att goda skäl finns för att nu inte gå för snabbt fram med förordade ”billigare” alternativet. Det ger en frist på cirka en månad att och ökar därmed trycket på både kommunen, näringsliv och Hais att finna fler alternativ och lösningar.

Från oss som deltog som åhörare vid nämndmötet (Douglas, Yvonne, Ulla-Britt och Åke), ges här en kort rapport.

Förutsättningarna inför gårdagens nämndmöte är att fritidsförvaltningen i sitt tjänsteutlåtande avstyrkt alternativ med en friidrottsanpassad "multihall" och förordar ursprungligt förslag med en sporthall, begränsad i huvudsak till gymnastik och bollsporter. Det tungt vägande skälet är att genomförd förstudie med ”multihall” skulle vida överstiga de ekonomiska ramarna. En konsekvens av förordat alternativ är att Hais får fortsätta att tills vidare köpa halltider i andra kommuners anpassade hallar.

Mot den bakgrunden har föreningen inför mötet sänt ett brev till samtliga ledamöterna i kommunfullmäktige och Kultur & fritidsnämnden och vädjat om att ge tid för ytterligare ansträngningar med att hitta andra alternativ och att få näringslivet att delta på olika sätt. Vi anser att det måste finnas lösningar, som både tillgodoser behoven av en friidrottsanpassad anläggning och ekonomi och är beredda från föreningens sida att bidra. Se Skrivelse angående Storängshallen Storängshallen 0503 (pdf).

Bland nämndens ledamöter var enigheten stor om att Hais är en av kommunens viktigaste föreningar och att föreningen gör ett gediget arbete. Man anser att vårt bidrag till det Idrottspolitiska Handlingsprogrammet är mycket värdefull och omfattande. En tydlig vilja framkom att fortsätta dialogen, så att föreningens synpunkter från friidrotten kan vägas in och beaktas i den fortsatta beslutsgången.

Vid föredragningen av ärendet ställdes framförallt frågor kring kostnaderna för utvecklat alternativ i jämförelse med andra multihallar ute i landet, som byggs billigare men ändå med funktionella lösningar. Ifrågasattes om den kostnadsbild som lämnats i multihallalternativet inte kunde pressas ytterligare och därigenom få en bättre balans mellan funktionalitet och ekonomi.

I diskussionen konstaterades att det inte enbart kan fokuseras på en ekonomisk kortsiktig besparing. Sporthallsbygget är troligen ett av det större beslut som hanteras Kultur & fritidsnämnde under pågående mandatperiod och medför andra långsiktiga effekter och konsekvenser, bl. a kopplat till det Idrottspolitiska Handlingsprogrammet.

Det är något som vi från föreningen också framhållit i vår skrivelse och som vi anser bör vara vägledande och tillmätas stor betydelse i den prioritering som görs när ett avgörande beslut så småningom tas i kultur & Fritidsnämnden och slutligen i kommunstyrelsen.

Gårdagens beslut innebar att vi nu har fått en tidsfrist på cirka en månad. Den vill vi ta vara på för att få fram ytterligare idéer och lösningsförslag. Har Du uppslag och idéer kontakta oss snarast, i första hand Kenneth Andersson eller övriga i vår arbetsgrupp nedan:

Arbetsgrupp ”Storängshallen”:




Nästa möte är inplanerat till kl 19:00 måndagen 21 mars i klubbhuset.

Akeaxe/PA2/050316


Maila , . Senast uppdaterad 25-jan-06
All contents copyright ©  2000-2006 Huddinge AIS Friidrott. All rights reserved