Jubileumsfester

Startsidan

Återblickar v40 - En solskenshistoria

Kvantumjoggen – En solskenshistoria

Så här skrev Hasse i Stockholmspostens Tidning efter Kvantumjoggen 2003. Stockholmsposten har alltid stött detta lopp genom att avgöra sitt KM i detta samanhang. Totalt brukar det handla om c:a 500 starter totalt på de båda sträckorna.

”I år var vi bombsäkra på att det skulle inträffa. Vadå? Jo, att Kvantumjoggen i Huddinge skulle få uppleva en regnig tävlingsdag. Men nej! Trots alarmerande väderleksrapporter sprack molntäcket upp och återigen blev Kvantumjoggen så där solig och skön, som den varit så långt tillbaka vi kan minnas. Huddinge AIS har en nästan oförskämd tumme med vädergudarna.

Men det är dom verkligen värda. Loppet har sin egen atmosfär med en härlig blandning av olika åldrar i första hand på korta banan (3.2 km). På långa banan (10,9) springer många av Stockholmsklubbarnas bästa löpare.

Från SPIK:s sida så står vi för startavgiften för alla startande SPIK:are. Totalt kom i år 20 st till start. Annelie Buller, som vunnit damklassen de två senaste åren blev i år 3:a på långa banan. Hör deltog aven Carina Persson.

Bäste SPIK:are på långa banan blev Mikael Hedqvist med tiden 42.42. Bra lopp också av Göran Eriksson 53.17

Korta banan har som sagts en helt egen atmosfär. Vi hittar på samma startlinje exempelvis Curt Wahlström, 70 år och Rebecka Jarlheden, 5 år. Var rädd om detta lopp, kära vänner i Huddinge AIS”